Rozenbottelsiroop

rozenbottels

rozenbottels

Net voor de Tweede Wereldoorlog ontdekten wetenschappers dat rozenbottel rijk is aan vitamine C. Bovendien ontdekte men dat er vitamine A, B en kalium inzat. Niet lang hierna begon men rozenbottelsiroop te maken om de weerstand te verbeteren. Deze siroop was oorspronkelijk medicinaal van aard en heeft zich later een vaste plek weten te veroveren in de supermarkt. Naast verkoudheid werd indigestie, maag- en menstruatiekrampen, diarree en misselijkheid ermee aangepakt. Reden genoeg om ons ook eens te wagen aan het maken van deze heerlijke siroop.

rozenbottels

rozenbottels

Pluk de bottels van wilde roosjes op een rustige plek, ver van druk verkeer. Was de bottels en doe ze in de blender. Overgiet alles met water tot de bottels drie centimeter onder zitten.

Breng even kort aan de kook en neem de kookpot van het vuur. Laat een nachtje trekken. De volgende ochtend kun je de rozenbottels door een fijne zeef of neteldoek doen. Neem 1 liter vocht en doe er 1 kg suiker en het sap van een citroen bij. Laat alles nog even goed opkoken en giet in flesjes.

rozenbottelsiroop

rozenbottelsiroop

Nog een etiket erop en klaar! Een geutje rozenbottelsiroop is heerlijk in spuitwater, maar je kunt er ook desserts mee opvrolijken!

rozenbottelsiroop

rozenbottelsiroop

3 gedachtes over “Rozenbottelsiroop

  1. Pingback: Rozenbottelsiroop | kruidenkriebelsblogt

    • Als je je flesjes met kokend water hebt omgespoeld en proper gewerkt hebt kun je ze wel 6 maanden bewaren, maar eens het flesje open is denk ik dat je ze beter binnen de maand opgebruikt. Vandaar: kies je flessen niet te groot, dan kun je een voorraadje aanleggen voor tijdens de winter. Geniet ervan!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s