Cursus Kruidenkennis

promo

CVO 3 hofsteden organiseert opnieuw een sessie van 12 lessen kruidenkennis, gegeven door ondergetekende, herborist en fytotherapeut. Er zijn nog enkele plaatsen in de ochtendsessie van 9 tot 12 u in Tielt (Vijverhof, Kortrijkstraat 70, 8700 Tielt) en in de avondsessie van 18.30 tot 21.30 u in Kortrijk  (Minister De Taeyelaan 13, 8500 Kortrijk).

In elke les wordt ook een bereiding gemaakt, een zalfje, siroop, crème, …
Interesse? Hier kun je inschrijven

 

 

workshop: Het groene huishouden:

white-vinegar

Veel schoonmaakmiddelen uit de winkel zijn schadelijk voor je gezondheid èn het milieu. Gelukkig is het heel makkelijk om op eenvoudige wijze schoon te maken met veilige, zelfgemaakte schoonmaakmiddelen. In deze workshop maak je een allesreiniger, een ruitenspray en een luchtverfrisser, allemaal met natuurlijke en onschadelijke ingrediënten. Je gaat naar huis met je producten, een bundel recepten en een massa tips.

Deze workshop gaat door donderdag, 25/02/2016
van 19:00 
tot 
22:00
Ten Patershove (Nicefoor), M. Doolaeghestraat 2 /A, 8600 Diksmuide
Prijs: 15 €

Er zijn nog enkele plaatsen vrij, inschrijven  kun je hier

 

Maak je eigen hoestsiroop

DSCI0119

De winter is nog lang niet voorbij, dus ook het gevaar van winterse kwaaltjes. Het gezegde gaat: een verkoudheid die wordt behandeld duurt 7 dagen, een verkoudheid die niet wordt behandeld duurt een week. Het komt er dus eigenlijk op neer dat er geen echte remedie is tegen een verkoudheid, maar dat wil niet zeggen dat we bepaalde symptomen kunnen verlichten. Een vervelende kriebelhoest kalmeren bijvoorbeeld. Lees verder