Maak zelf je badolie

badolie1Ik vind het altijd heerlijk om te badderen. Goed voor een zachte huid en een luxueuze manier om je huid te verzorgen, als je uitgekiende etherische olie toevoegt aan het badwater. In plaats  van een dure badolie aan te schaffen, kun je dit huis-, tuin- en keuken recept gebruiken voor een satijnzachte huid. Zelf je badolie maken is poepsimpel en je hebt snel een personaliseerbaar cadeautje. Als wat je nodig hebt, is een beetje plantaardige olie, een emulgator, wat etherische olie, eventueel gedroogde kruiden en een mooi flesje.

badolie4Ingrediënten:

voor 200 ml
– 170 ml plantaardige olie, vb. amandelolie, goudsbloemolie, jojobaolie, …- 30 ml mulsifan (emulgator)
– 50 druppels etherische olie naar keuze

badolie2

Bereidingswijze:

Giet alle ingrediënten samen in je flesje, even goed schudden, en klaar! Je kunt er nog een labeltje omhangen, wat gedroogd kruid en/of een leuke strik, dan heb je meteen een mooi cadeautje.

badolie7

Een emulgator? Wat is dat voor beest?

Olie en water mengen niet echt goed, dus zal de olie boven drijven wanneer je rustig ontspannend ligt. Dat is natuurlijk niet zo leuk. Daarom kan je een emulgator aan je badolie toevoegen. Een emulgator is een stof die ervoor zorgt dat je water en olie wel kan mengen. Je kan melk of melkpoeder gebruiken. Melkpoeder blijft langer goed dan melk, maar dan heb je 2 potjes op de rand van het bad staan, eentje met je badolie en eentje met je melkpoeder. Daarom verkies ik Mulsifan. Mulsifan is een uitstekende emulgator voor badproducten. Mulsifan is transparant en laat geen gele kleur achter in je badproducten. Het is niet geschikt als emulgator in crèmes en lotion, maar wel voor je badolie dus. Mulsifan kun je hier kopen.

badolie6

Het goede nieuws is, dat wanneer je een emulgator gebruikt het bad ook geen vieze olierand heeft wanneer je water wegloopt. Gebruik je geen emulgator dan krijg je die vieze olie badrand weg met wat water en azijn.

badolie5

Je kan hier ook mooie cadeautjes mee maken met gedroogde roosjes en rozen etherische olie bijvoorbeeld. Of echt een winterbadolie met eucalyptus voor verkouden dagen. De etherische olie kun je aanpassen aan je eigen smaak of aan die van de bestemmeling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s