We gaan naar de Pyreneeën!

le-silence-du-midi-2

Le Silence du Midi

Voor de 2de keer organiseert Kruidenkriebels een kruidenreis en dit keer gaat het richting Pyreneeën. Behalve genieten van de mooie streek en hopelijk van het mooie weer staat er nog veel meer op het programma. Bekijk het hier:

Van 26 tem 30 juni trekken we opnieuw op kruidenreis. Dit keer trekken we naar de Pyreneeën. We logeren in Comus, een piepklein dorpje met 36 inwoners. Onze uitvalsbasis is de camping Le Silence du Midi, uitgebaat door een sympathiek koppel Vlamingen. En nee, je hoeft echt niet in een tent te slapen, onze gastheren hebben voor ons een chalet en enkele gites gereserveerd.

Fleurs-des-Pyrenees_001-619x348

Een prachtige streek! En wij mogen er enkele dagen vertoeven!

Wat gaan we daar allemaal doen?
Dit is geen vakantie om uit te rusten. Maar het wordt wel razend interessant! Op 26 juni nemen we het vliegtuig vanuit Charleroi. We gaan met de shuttlebus tot aan de luchthaven, de opstapplaats kan worden aangepast aan je eigen voorkeur. We stijgen op om 11.30 u en landen in Carcassonne om 13.10 u, waar het minibusje op ons wacht. We rijden regelrecht naar onze verblijfplaats van deze reis, waar we ons installeren.

Fabrication-des-EF

We leren o.a. hoe Bachbloesems worden gemaakt

In de vooravond gaan we op stap met de plaatselijke boswachter op zoek naar wilde orchideën. Op woensdag gaan we ‘s morgens naar Les Jardins de Mater Dei in Alaigne, waar we een demonstratie krijgen over het distilleren van etherische olie. Na de middag gaat het richting Rennes le Chateau, waar we zelf zeep maken van scratch. We krijgen natuurlijk onze eigen zeep mee.

Op donderdag gaan we een hele dag op stap met Yves Garnier. Wie is deze meneer? Hij maakt de Bachbloesems voor Ladrome en gaat ons leren hoe Bachbloesems worden gemaakt. We maken onze persoonlijke bachbloesemremedie.

zout-in-glas-1024x683

We maken zelf kruidenzout, kruidenazijn en kruidenolie

Op vrijdagmorgen gaan we richting Les Bordes sur Arize, waar we worden ontvangen bij Peau Ethic. Peau Ethic is een kleinschalige producent van natuurlijke cosmetica. ‘s Morgens gaan we de natuur in, op zoek naar eetbare en medicinale planten. Na de middag maken we met de verzamelde planten kruidenzout, -azijn en -olie.

savonnerie4

We maken zelf zeep van scratch

Op zaterdag vertrekken we opnieuw met Ryanair uit Carcassonne met de vlucht van 13.35 u. We landen in Charleroi om 15.20 u en gaan elk onze eigen kant uit met de shuttlebus.

Wat is inbegrepen?
– alle vervoer, in België, vanaf de opstapplaats van de shuttlebus, en in Frankrijk per minibus
– de vlucht met Ryanair heen en terug
– volpension (breng alleen een lunch mee voor de eerste dag, Ryanair voorziet geen maaltijden aan boord)
– alle activiteiten en toegangen
– Verzekering Europe Assistance

balade guidee

Op zoek naar eetbare en medicinale planten

Dit alles krijgt u voor de zeer democratische prijs van 700 €. We kiezen bewust voor een kleine groep, zodat iedereen op zijn gemak alles kan mee volgen. Daardoor zijn de plaatsen beperkt. Wil je er graag bij zijn? Stuur me een mail op info@kruidenkriebels.be of bel me op 0498 42 06 14.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s