DIY Kastanjegel voor de benen

 

cofHeb je dat nu ook: na een drukke werkdag voelen je benen zwaar en vermoeid aan. Lang rechtstaan leidt vaak tot een slechte doorbloeding, zichtbare spataderen, verkleuringen van de huid, vermoeide benen, nachtelijke spierkrampen, een slechte wondgenezing en het vasthouden van vocht in de benen. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat het gebruik van paardenkastanje veneuze insufficiëntie kan verlichten en de doorbloeding van de benen kan verbeteren.

paardenkastanje2

Ga op zoek naar wilde kastanjes

Dus: ga samen met ons aan de slag om deze benengel te maken om het zware, vermoeide gevoel tegen te gaan. Je zult zien dat het helemaal niet moeilijk is! En je vindt het hoofdingrediënt, de paardenkastanje, helemaal gratis en voor niets in de tuin of het park!

De zaden (noten) van de paardenkastanje bevatten de stof aesine. Van deze stof is bewezen dat het de bloedcirulatie ondersteunt. Vochtophoping of oedeem wordt vermeden, omdat aesine zorgt voor vochtafdrijving via de urine.

Het geeft zeer goed resultaat bij de bekende symptomen, zoals uiteenzetten en opzwellen van de aders in de onderbenen, het zware gevoel rondom de knieën en de meestal daarmee gepaard gaande pijnlijke krampen.

kastanjegel3

Snij de kastanjes in grove stukken

De kastanjes zijn het onderdeel van de boom waar de meeste studies over uitgevoerd werden. Er zijn duizenden publicaties die ondersteunen dat de actieve stof aescine een positief effect heeft op de aderen. Het bevordert de bloedcirculatie en helpt de wanden van de vaten sterk te maken. Het vermindert ook ontsteking en pijn in de benen.
De stof versterkt eveneens de weerstand van de bloedvaten en vermindert ontsteking. Dit komt heel goed van pas voor iemand die last heeft van die ontsierende fijne spataders over het hele onderbeen, huidzweren of aambeien.

kastanjegel4

Eerst maken we de kastanjetinctuur

Ingrediënten:
– 10 wilde kastanjes
– 250 ml vodka of jenever
– 250 ml aloe veragel (die kun je hier bestellen)
– etherische olie van pepermunt of rozemarijn (meer weten over etherische olie? Klik hier)

kastanjegel5

Giet de tinctuur in een kommetje

Bereidingswijze:
Snij of hak de kastanjes in grove stukken, bv. in 4. Opgelet: ze zijn vrij hard! Zorg dat je niet in je vingers snijdt! Overgiet met de alcohol en sluit af. Laat minstens 2 weken staan op een goed zichtbare plaats (niet in de zon!) en schud regelmatig met de pot. Na de 2 weken zeef je de kastanjes uit de alcohol, je zult merken dat die nu bruin is, dat is normaal, dat hoort zo. Meng je kastanjetinctuur met de aloe vera gel en voeg er 20 druppels etherische olie van pepermunt of rozemarijn bij. Pepermunt zal je benen verfrissen, terwijl rozemarijn de bloedsomloop nog sterker stimuleert.

kastanjegel6

Vul aan met dezelfde hoeveelheid aloe vera gel

Opgelet: er worden geen conserveringsmiddelen in de gel gebruikt, dus hij blijft geen jaren goed, zoals de producten die je in de winkel koopt. Maar door de alcohol en de etherische olie blijft je gel toch wel enkele maanden goed, dus heb je tijd genoeg om hem op te gebruiken 😉

kastanjegel7

Voeg etherische olie van pepermunt of rozemarijn toe

Veel plezier met het maken van je benengel!

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s