Waarschijnlijk zijn er bij jou thuis ook festiviteiten gepland rond Kerst en Nieuwjaar. Misschien zit je nu al je hoofd te breken over het menu. Maar over het aperitiefhapje hoef je alvast niet meer na te denken, want hier vind je een poepsimpel, maar kruidig receptje!
Natuurlijk kun je het houden bij chips en nootjes, die doen het altijd goed, of zelfs worteltjes en komkommer met een dipsausje, maar wil je het ietsje kruidiger dan kun je dit receptje eens proberen. En het leuke eraan is dat je enorm kunt variëren met de kruiden die je gebruikt.

Ingrediënten voor de kruidige aperitiefhapjes
Ingrediënten:
– enkele blaadjes bladerdeeg (bij de Aveve verkopen ze vierkante velletjes in de diepvries)
– olijfolie
– gedroogde kruiden: tijm, rozemarijn, maanzaadjes. Je kunt ook sesamzaadjes gebruiken, of geraspte kaas of waar je dan ook zin in hebt

Smeer een vel bladerdeeg in met olijfolie
Bereiding:
Smeer een vel bladerdeeg in met olijfolie.

Verspreid er de gedroogde kruiden overheen
Verspreid er de gedroogde kruiden overheen, 1 soort per vel bladerdeeg.

Snij de bladerdeeg in reepjes van zo’n centimeter breed.
Snij de bladerdeeg in reepjes van zo’n centimeter breed.

Rol ze op tot een losse stengel
Rol ze op tot een losse stengel.

Leg op een bakplaat die je bedekt hebt met een vel bakpapier
Leg op een bakplaat die je bedekt hebt met een vel bakpapier.

Laat bakken in de oven op zo’n 175 ° gedurende 10 min
Laat bakken in de oven op zo’n 175 ° gedurende 10 min.
Laat nog wat afkoelen voor je de stengels in een luchtdichte doos verpakt.
Smakelijk!