Kruidige aperitiefhapjes

aperitiefhap10Waarschijnlijk zijn er bij jou thuis ook festiviteiten gepland rond Kerst en Nieuwjaar. Misschien zit je nu al je hoofd te breken over het menu. Maar over het aperitiefhapje hoef je alvast niet meer na te denken, want hier vind je een poepsimpel, maar kruidig receptje!

Natuurlijk kun je het houden bij chips en nootjes, die doen het altijd goed, of zelfs worteltjes en komkommer met een dipsausje, maar wil je het ietsje kruidiger dan kun je dit receptje eens proberen. En het leuke eraan is dat je enorm kunt variëren met de kruiden die je gebruikt.

aperitiefhap

Ingrediënten voor de kruidige aperitiefhapjes

Ingrediënten:
– enkele blaadjes bladerdeeg (bij de Aveve verkopen ze vierkante velletjes in de diepvries)
– olijfolie
– gedroogde kruiden: tijm, rozemarijn, maanzaadjes. Je kunt ook sesamzaadjes gebruiken, of geraspte kaas of waar je dan ook zin in hebt

aperitiefhap2

Smeer een vel bladerdeeg in met olijfolie

Bereiding:
Smeer een vel bladerdeeg in met olijfolie.

aperitiefhap4

Verspreid er de gedroogde kruiden overheen

Verspreid er de gedroogde kruiden overheen, 1 soort per vel bladerdeeg.

aperitiefhap6

Snij de bladerdeeg in reepjes van zo’n centimeter breed.

Snij de bladerdeeg in reepjes van zo’n centimeter breed.

aperitiefhap8

Rol ze op tot een losse stengel

Rol ze op tot een losse stengel.

aperitiefhap9

Leg op een bakplaat die je bedekt hebt met een vel bakpapier

Leg op een bakplaat die je bedekt hebt met een vel bakpapier.

aperitiefhap11

Laat bakken in de oven op zo’n 175 ° gedurende 10 min

Laat bakken in de oven op zo’n 175 ° gedurende 10 min.

Laat nog wat afkoelen voor je de stengels in een luchtdichte doos verpakt.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s