Contact

Heb je een vraag?
Wil je een onderwerp voorstellen?
Heb je interesse in een workshop of voordracht?
Wil je meer weten over kinderfeestjes?
Contacteer me hier

6 gedachtes over “Contact

  • Dag Myriame, ik heb hier een receptje voor veenbessensiroop. Het start met gedroogde veenbessen, dus laat je veenbessen best eerst een nacht weken in wat water. Kook de cranberries op een zacht vuurtje in wat water zodat ze net onder staan, wanneer ze zacht en opengebarsten zijn komen de werkzame stoffen in het sap terecht. Vervolgens zeven door een fijne zeef. Voeg direct daarna honing toe, verhouding ca 1:10, dus 1 liter sap is 100 ml honing. Even doorroeren en direct de siroop overgieten in steriele flessen, sluit ze daarna onmiddellijk af even op de kop zetten en daarna wegzetten op een koele donkere plek, na opening is de siroop het beste in de koelkast te bewaren. Elke ochtend een borrelglaasje siroop innemen (25 ml) is genoeg voor een gezond begin van de dag en ter preventie van ontstekingen.

   Succes!

   Like

  • Dag Ingrid, voor acné bestaan een heleboel middeltjes! Je kunt de puistjes aanstippen met etherische olie van lavendel of tea tree (verkrijgbaar bij de betere natuurwinkel). Let ook op de voeding van de puber in kwestie. Het is wel niet wetenschappelijk bewezen, maar uit ervaring weet ik dat chocolade, vette happen, wit brood, witte pasta, … de situatie erger maken. Zorg er ook voor dat je de huid verzorgt met heel zachte producten, anders droogt je huid uit en die reageert daarop door nog meer sebum aan te maken. Regelmatig naar buiten, in de buitenlucht gaan wil ook helpen. Om van binnenuit te werken kun je een theemengeling maken van rode klaver en driekleurig viooltje (verkrijgbaar bij de betere natuurwinkel of op http://www.pit-pit.com), drink hiervan 3 koppen per dag.

   Hopelijk kun je hier iets mee beginnen. Ik schrijf nog wel ‘ns een blog over acne binnenkort, dan ga ik er dieper op in.
   Groetjes,
   Katrien

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s