Misschien ben je al bezig met wildplukken of wildcraften, misschien wil je het wel eens proberen. Dit is een eenvoudige manier om wilde planten in je dieet te introduceren. Wilde planten zijn in dit geval alle planten die niet bewust door de mens worden gezaaid, aangeplant, of met een ander woord, gecultiveerd. Niemand die deze planten zaait, bemest, besproeit (alhoewel…, toch even opletten met deze als je in de vrije natuur gaat plukken), snoeit of wat dan ook. Deze planten bevatten dan ook nog alle vitamines en mineralen die in onze gecultiveerde groenten zo goed als verdwenen zijn door verarmde gronden, overbemesting en overbesproeiing.

Potje ‘on’kruid
Als je begint met wildplukken zijn er enkele dingen waar je moet mee rekening houden, het is een bezigheid waarbij je goed moet nadenken. Je kunt niet zomaar lukraak gaan plukken. Het is zelfs verboden op sommige plekken. Je moet weten waar je het kunt plukken. Je moet zeker weten dat je het juiste plukt. In de natuur is namelijk niet alles eetbaar en het risico is aanwezig dat je iets plukt dat giftig is. Laat je zo nodig adviseren of volg een cursus, zoals deze.
Voor deze ‘on’kruidwafels heb ik gebruik gemaakt van zevenblad, kleefkruid, brandnetels, paardenbloemetjes en -blaadjes, madeliefjes. Maar je kunt die natuurlijk aanpassen volgens het seizoen en wat er op dat moment groeit en bloeit.

Ingrediënten nodig voor ‘on’kruidwafels
Ingrediënten:
– enkele handenvol ‘on’kruid
– 150 ml melk
– 100 gr boekweitmeel
– 50 ml havervlokken
– 1 kl bakpoeder
– 1 el olijfolie
– 1 el agave of ahornsiroop
– 2 (over)rijpe bananen

Versnipper het ‘on’kruid met een mes of een schaar
Bereidingswijze:
Verwarm je wafelijzer voor. Versnipper het ‘on’kruid met een schaar of een scherp mesje.

Snij de bananen in grove stukken of prak ze met een vork
Prak de bananen met een vork of snij die in grove stukken met een mes. Meng alle andere ingrediënten in een grote kom of in je keukenrobot. Laat 10 min rusten onder een keukenhanddoek.

Schep een flinke eetlepel op elke kant van het ingevette wafelijzer
Schep een flinke eetlepel van het deeg in het ingevette wafelijzer en wacht tot ze goudbruin zijn. Laat even afkoelen en geniet!

Het resultaat: goudbruine heerlijke wafels
Kijk je liever het filmpje? Klik hier
Heb je dit recept uitgeprobeerd? Deel het hieronder!
Super leuke website!
LikeLike
Oh, wat lief! Dankje Virginie!
LikeLike